409 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 409 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 264 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (44), Midden-Groningen (29), Het Hogeland (24), Veendam (17), Eemsdelta (9), Stadskanaal (7), Oldambt en Pekela (5), Westerwolde (3) en twee besmettingen, waarvan de gemeente niet bekend is.

Vrijdag waren er 171 besmettingen, maar toen was er een sprake van een storing.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 11.134 meldingen van positieve tests. Het is de derde dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Wel zijn dat er 190 minder dan vrijdag.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 9934 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 284 mensen met corona, van wie 77 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden geen overleden covid-patiënten gemeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen