171 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 171 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de provincie Groningen gaat het om 404 besmettingen minder dan donderdag.

In de gemeente Groningen werden 99 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (26), Midden-Groningen(13), Het Hogeland (7), Stadskanaal (6), Westerwolde (4), Veendam en Oldambt(3) en tien besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Eén persoon uit de gemeente Midden-Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk zijn er weer meer dan 11.000 nieuwe coronagevallen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.363 mensen. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. In de afgelopen zeven dagen zijn 68.742 besmettingen vastgesteld.

Opnieuw zijn meer nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. De afgelopen 24 uur kwamen op verpleegafdelingen 49 nieuwe patiënten binnen, het hoogste aantal in ruim een maand tijd. Op de intensive cares waren 5 nieuwe opnames, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen nu 265 mensen in het ziekenhuis met Covid-19, van wie 75 op de IC.

Omdat het aantal positieve coronatesten de laatste tijd hard stijgt, verwacht het LCPS dat ook het aantal opnames de komende tijd verder zal toenemen. Voorzitter van de acute zorgsector Ernst Kuipers zei eerder deze week dat hij er rekening mee houdt dat het totale aantal opgenomen coronapatiënten zal stijgen tot circa 800.

Bij het RIVM werden ook twee overleden covid-patiënten gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen