539 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 539 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 426 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (42), Het Hogeland (17), Midden-Groningen(15), Veendam (10), Stadskanaal (9), Eemsdelta en Oldambt (5) en zeven besmettingen, waarvan de gemeente niet bekend is.

Het aantal besmettingen is fors hoger, dan het gemiddelde van 18 in de afgelopen dagen zeven dagen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Voor het eerst sinds 25 december zijn meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld in één dag tijd. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 10.345 meldingen van positieve tests. Dat is een stijging van 49 procent ten opzichte van de bijna 7000 positieve tests die het RIVM vrijdag meldde.

De 10.345 nieuwe gevallen zijn meer dan afgelopen zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag bij elkaar. Vorige week zaterdag waren er iets meer dan 1100 positieve tests. Dat betekent dat het dagcijfer in een week tijd is vernegenvoudigd. Dat is niet eerder voorgekomen tijdens de uitbraak in Nederland, die inmiddels 500 dagen duurt.

In Amsterdam kwamen 900 nieuwe gevallen aan het licht. Voor de hoofdstad is dat een record. In de gemeente Utrecht testten 793 mensen positief en in Rotterdam 688. In Groningen kregen 426 mensen te horen dat ze het virus hebben opgelopen en in Den Haag 388 inwoners. In slechts 15 gemeenten was geen enkele positieve test. Dat is laagste aantal in lange tijd.

Het aantal sterfgevallen stijgt vooralsnog niet. Het RIVM kreeg afgelopen etmaal één bericht dat een coronapatiënt aan het virus was overleden.

In de ziekenhuizen nam de bezetting iets af. Er liggen nu 205 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 82 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat half juni was gestopt met het doorgeven van de ziekenhuisbezetting in het weekend. Vanaf deze zaterdag worden die cijfers weer gepubliceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen