Cafés in binnenstad sluiten deuren vanwege oplopende coronabesmettingen

Foto: Archief De Redactie

Vier cafés in de Groningse binnenstad sluiten voor onbepaalde tijd de deuren. Dat meldden diverse media in Groningen.

Het gaat om de café’s Klein, Ocean 41, De Negende Cirkel en Shooters. Zij sluiten de deuren voor onbepaalde tijd. De aanleiding is het fors oplopende aantal coronabesmettingen in de gemeente.

‘Gezien de snelle stijging van het aantal besmettingen achten wij het op dit moment niet veilig genoeg om open te gaan voor de gezondheid van jullie en ons personeel’, schrijft Feestcafé Klein op Facebook.

Ook Feestcafé Shooters schrijft een vergelijkbaar bericht op facebook: “Lieve feestbeesten, Helaas gaat onze zolder toch echt even op slot. Door de oplopende besmettingen vinden we het niet verantwoord om open te blijven. We kunnen op dit moment de veiligheid van jullie en van ons personeel niet garanderen. Doe rustig aan, let op jezelf en hopelijk tot zondag”.

De afgelopen week nam het aantal besmettingen in de gemeente Groningen fors toe. Uit de wekelijkse update van GGD Groningen bleek woensdag dat er 442 nieuwe besmettingen er waren bijgekomen. Een week daarvoor meldde de GGD ‘maar’ 53 nieuwe besmettingen. De meeste nieuwe besmettingen vinden volgens GGD Groningen plaats in de leeftijdsgroep 20 tot 29 jaar.

Regio Groningen is sinds dinsdag opnieuw ingeschaald in de categorie ‘zorgelijk’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen