Groningse leraar Elroy strijdt om landelijke titel Filmleraar van het Jaar 2021

Foto: Bob de Vries

Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen is geselecteerd voor Filmleraar van het Jaar 2021 door Filmhub-Noord.

Elroy Gramsbergen mag zich de regionale winnaar in regio Noord noemen en werd door de jury gekozen uit drie Noordelijke inzendingen.

Uit het juryrapport: ‘Elroy is een bevlogen filmleraar. Hij geeft al jaren film en filmeducatie. Bijzonder is dat hij ook al jaren samen met zijn leerlingen een serie maakt (Hest al heurd) voor de lokale televisiezender OOG TV. Hij stimuleert de leerlingen alles zelf te doen; van research tot filmen tot montage en speelt hierbij de rol van coach.’

Elroy neemt het op tegen de vijf inzendingen uit de regio’s Zuid, Midden, Noord-Holland, Oost en Zuid-Holland tijdens de 4e verkiezing Filmleraar van het Jaar. In samenwerking met de zes regionale filmhubs maken deze regionale winnaars, die lesgeven op zowel het basis- als voortgezet onderwijs, allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2021.

Dit jaar werden er voor het eerst regionale voorrondes gehouden voor de Filmleraar van het Jaar 2021.

Tijdens de Nationale Onderwijsweek op 5 oktober, de Dag van de Leraar, maakt de vakjury bekend welke drie van deze zes regionale winnaars doorgaan naar de finale. Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op 24 november bekendgemaakt, op een feestelijk verkiezingsevent tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen