22 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 22 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 13 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (4), Het Hogeland en Westerkwartier (2) en Eemsdelta (1).

Het aantal besmettingen is op dinsdag en woensdag vaak iets hoger omdat minder mensen zich laten testen in het weekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Op de intensive cares in de provincie Groningen lagen dinsdagochtend geen coronapatiënten. Op de verpleegafdelingen liggen twee patiënten. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen dinsdagochtend nog vijf patiënten, waarvan 2 patiënten op de IC’s in Friesland. Eén patiënt op de IC komt van buiten de regio. Het aantal patiënten in de noordelijke ziekenhuizen daalt al een aantal weken.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 522 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 28 meer dan maandag. Bij het RIVM werden 4 overlijdens gemeld. Voor het eerst in maanden zijn er geen nieuwe IC-opnames geweest in de afgelopen 24 uur. Ziekenhuizen behandelen momenteel 309 mensen vanwege Covid-19, waarvan 127 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 92 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 14 minder positieve tests dan de week ervoor toen 106 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Er werden geen covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Sinds vorige week is het inschalingsniveau voor de provincie Groningen op ‘waakzaam’ geplaatst.

In de afgelopen week werden landelijk 26 procent minder positieve coronatests gemeld dan in de week ervoor. Het RIVM registreerde in totaal 4.208 nieuwe positieve testresultaten.

Van de mensen die besmet bleken, waren er 471 recent in het buitenland geweest. Dat is ruim 8 procent. Portugal staat met stip bovenaan: 192 mensen bij wie het virus afgelopen week werd geconstateerd, waren in de twee weken ervoor in dat land geweest.

Het aantal gevallen van de afgelopen week daalde van 34 naar 25 per 100.000 inwoners. Het aantal nieuwe patiënten dat werd opgenomen in ziekenhuizen daalde afgelopen week met 52 procent. Op de IC’s werden 48 procent minder patiënten opgenomen.

In de afgelopen week werden 82 coronapatiënten opgenomen, waarvan 17 op een Intensive Care. Daarnaast werden 15 corona gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Het reproductiegetal, dat weergeeft hoeveel anderen worden besmet door mensen die het virus hebben opgelopen en die gebaseerd zijn op het aantal positieve coronatesten, ziekenhuisopnames en IC-opnames zijn onder de 1 gezakt. Het RIVM kijkt twee weken terug in de tijd om het vast te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen