Provinciale weg N995 (Bedumerweg) tussen Bedum en Onderdendam tot 1 oktober dicht

Foto: Provincie Groningen

De Bedumerweg, de provinciale weg N995, is van 21 juni tot 1 oktober in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Bedum en Onderdendam. Dat meldt Groningen bereikbaar.

In deze periode tot 1 oktober wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de weg. Het asfalt en een deel van de fundering wordt vervangen. Bij de bebouwde komgrens van zowel Bedum als Onderdendam komt een wegversmalling. Daardoor valt de dorpsentree beter op.

Ook komen er twee verkeersdrempels: ter hoogte van de tijdelijke bouwweg van TenneT en ter hoogte van de waterzuivering. De weg wordt optisch smaller gemaakt door de belijning verder van de rand van de weg te plaatsen.

Vrachtwagenverbod Stadsweg

De Stadsweg is gesloten voor vrachtverkeer. Het verbod geldt tussen Onderwierum en de Achterweg. Vrachtverkeer richting Onderwierum moet omrijden via Bedum.

Autoverkeer wordt omgeleid via de N46 of N361, fietsers langs het Boterdiep.

Omleiding voor autoverkeer

Autoverkeer tussen Bedum en Onderdendam wordt omgeleid via de N993 (Sint Annerweg), de N46 en N996 en andersom. Verkeer uit de richting van Winsum naar Bedum wordt omgeleid via de N361 richting Groningen en daarna via de N46 naar Bedum.

Omleiding voor fietsers

Fietsers hebben ook te maken met een omleidingsroute en kunnen aan de andere kant van het Boterdiep het fietspad gebruiken tussen Bedum en Onderdendam.

Gevolgen voor de bus

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz vanaf Bedum via de N46 richting Middelstum. OV-reizigers vanuit Onderdendam kunnen gebruikmaken van een pendeldienst tussen Onderdendam en Winsum. Vanaf de bushalte bij de brug in Onderdendam rijdt een busje rechtstreeks naar het station in Winsum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden