Meerdere afsluitingen op en rond zuidelijk ringweg aankomend weekend

Foto: De Redactie

Op en rond de zuidelijke ringweg zijn aankomend weekend meerdere afsluitingen. Weggebruikers moeten van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni rekening houden met veel omleidingsroutes, meldt Groningen Bereikbaar.

Verbindingsweg Ring West-A7

De verbindingsweg van de westelijke ringweg (N370) naar de A7 is richting Drachten afgesloten voor verkeer. Omrijden kan via een rondje om Groningen, de Peizerweg en Hoogkerk of via het Julianaplein, de A28 en de af- en oprit 39 Groningen-Zuid. Vervolgens rijdt het verkeer terug naar het Julianaplein en dan naar de A7 richting Drachten.

Zuidelijke ringweg Europaweg-Kieler Bocht

De zuidelijke ringweg is afgesloten voor verkeer richting Hoogezand tussen de afrit 38 naar de Europaweg en de oprit 38 bij de Kieler Bocht. Combinatie Herepoort werkt aan de sloop van het oude viaduct en de bouw van het nieuwe viaduct over de Europaweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Europaweg en knooppunt Westerbroek.

Zuidelijke ringweg Euvelgunne-Europaweg

Ook is de de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg komend weekend in de avonden en nachten afgesloten voor verkeer in de richting van Drachten en Assen.

  • Vrijdag 18 juni 20.00 uur – zaterdag 19 juni 8.00 uur;
  • Zaterdag 19 juni 18.30 uur – zondag 20 juni 9.30 uur;
  • Zondag 20 juni 18.30 uur – maandag 21 juni 6.00 uur.

Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijk en westelijke ringweg.

Afrit Groningen-Helpman

De afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is afgesloten voor alle verkeer. Verkeer vanaf het Julianaplein richting het centrum van Groningen wordt omgeleid via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg).

Europaweg richting centrum

Vanwege werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de Europaweg, is het noodzakelijk de Europaweg in de nacht van zondag 20 juni op maandag 21 juni van 20.00 uur tot 6.00 uur af te sluiten onder het viaduct door voor verkeer richting het centrum van Groningen. Verkeer kan omrijden via de Herningweg-Bornholmstraat-Lübeckweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen