Droge, zonnige zomervakantie in eigen land voorspeld

Foto: Archief De Redactie

Het wordt deze zomervakantie droger dan normaal met daarbij flink wat zon, maar we krijgen niet dagen achter elkaar extreem heet weer. Dat voorspelt Weeronline. Volgens de meteorologen hoeven we ons geen zorgen te maken over een verregende vakantie in eigen land.

Deze zomer komt de wind vaak uit het noordoosten of oosten, vooral in juli. Daardoor wordt het in het binnenland regelmatig 25 graden Celsius of meer. Vooral in het zuidoosten is er daarbij kans op tropische warmte van 30 graden. In het noorden zorgt de noordooster juist voor een aangenaam briesje vanaf de koele Noordzee.

Verwacht wordt dat de verschillen tussen noord en zuid deze zomer extra groot zijn. In bijvoorbeeld Noord-Brabant en Limburg is het op veel dagen prima weer voor een korte broek en wat luchtigs, terwijl op de Waddeneilanden vooral in de avonden wat sneller een vest of een trui nodig is.

Onweer in augustus

In augustus wordt het droge weer vaker onderbroken door onweersbuien dan in juli. Desondanks heeft droog weer de overhand. Bovendien kan de wind wat vaker uit andere richtingen komen.

Met een zuidenwind kan dat behoorlijk hete dagen opleveren waarop het meer dan 30 graden wordt, maar ook fikse onweersbuien. De kans dat we wekenlang een westenwind krijgen met koel weer en buien is klein. Ook in juni is het al droger en zonniger dan normaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden