Spoordek succesvol geplaatst

Het plaatsen van het spoordek van de zuidelijke ringweg is succesvol verlopen, meldt Aanpak Ring Zuid. Na negen dagen geen treinen, maar bussen tussen het hoofdstation en en station Europapark vanwege het inrijden vahet spoordek, reden de treinen maandagochtend weer.

Afgelopen woensdag werd het spoordek, dat werd opgebouw naast het appartementencomplex De Frontier, op zijn plek gereden. In de laatste dagen werden de treinrails teruggeplaatst en vonden afrondende werkzaamheden plaats.

De werkzaamheden verliepen volgens schema. Rond 4.30 uur maandagochtend kon het treinverkeer weer hervat worden.

In de treinvrije periode werden bussen ingezet tussen de twee stations. Bij Groningen Europapark was het de afgelopen tijd druk met veel fietsen.

Het autoverkeer rijdt momenteel via de zuidelijke ringweg over het spoor, maar zal in de nieuwe situatie onder de treinen doorrijden.

De werkzaamheden zijn nog niet klaar. De Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom moeten weer gebruiksklaar voor het verkeer worden gemaakt.

Van de megaklus van het inrijden van het spoor in 220 uur, maakte Aanpak Ring zuid een timelaps gemaakt. Van het afbreken van het spoor, het klaarmaken van de tijdelijke rijweg voor het transport, het inrijden zelf en het weer opbouwen van het spoor is het volgende samenvattende filmpje van twee minuten gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen