142 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 142 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 55 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (14), Westerkwartier en Westerwolde (13), Het Hogeland (11), Stadskanaal (10), Eemsdelta (9), Pekela (8), Veendam (3), Oldambt (2) en vier besmettingen waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 77 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 27 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal patiënten op de intensive cares daalde met vier patiënten met vorige week. Het aantal opgenomen patiënten op de verpleegafdelingen daalde sinds vrijdag van 49 naar 31 patiënten.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend 227 patiënten, waarvan 665 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 40 van buiten de regio. Daarvan liggen 19 personen op de IC’s.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 5.586 nieuwe besmettingen. Steeds minder coronapatiënten belanden in de ziekenhuizen.

Het gemiddelde aantal nieuwe opnames in een week tijd is dinsdag voor de zesde dag op rij gedaald, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuizen behandelen momenteel 2480 coronapatiënten, zeven minder dan op maandag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met negen naar 748, het laagste aantal sinds 5 april.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 947 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 128 minder positieve testen dan vorige week, toen er 1075 werden gemeld. Ook werden drie sterfgevallen als gevolg van corona gemeld.

Het aantal nieuwe meldingen van positief geteste mensen daalde in de afgelopen week, met 10 procent. Het aantal nieuwe meldingen van positief geteste personen was 47.108. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

In alle leeftijdsgroepen daalde het aantal meldingen, behalve bij de leeftijdsgroep 18-24 jaar. In die leeftijdsgroep werden in de afgelopen week 7% meer positieve coronatesten gemeld.

Het aantal afgenomen tests was opnieuw lager dan vorige week, waarschijnlijk door de meivakantie.

In de afgelopen week werden 1.379 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, dat zijn 22 procent minder opnames dan de week ervoor. Ook waren 304 patiënten opgenomen op de IC’s, eveneens een afname van 22 procent.

Het reproductiegetal was op 26 april 1.01. Dat was een week eerder 0,94. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 101 andere mensen kunnen besmetten. Het reproductiegetal van ziekenhuisopnames daalde van 1.00 naar 0,93.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden