Culinaire Vakschool ontvangt 40.000 euro provinciale subsidie

Foto: Provincie Groningen

De stichting Culinaire Vakschool ontvangt een provinciale subsidie van € 40.000 voor de opleiding tot assistent kok.

Door de coronapandemie is het aantal aanmeldingen ten opzichte van voorgaande jaren sterk achtergebleven, meldde de provincie dinsdag. Daarnaast is de maximale groepsgrootte van 13 naar 10 deelnemers aangepast om te kunnen voldoen aan de RIVM-richtlijnen.

Betaalde baan

De Culinaire Vakschool is een sociale onderneming. Vooral leerlingen die vroegtijdig van school zijn gegaan of werkzoekenden leren hier in korte tijd het vak van kok en gaan daarna aan de slag in restaurants in de provincie. Jaarlijks worden er gemiddeld veertig deelnemers opgeleid tot assistent-kok. Een groot deel van hen vindt daarna een betaalde baan. Meer dan 60 procent van alle deelnemers vindt werk in de horeca. Ook gaan schoolverlaters weer terug naar school of beginnen met een vervolgopleiding. Voor de coronacrisis was er veel vraag naar horecapersoneel en de verwachting is dat die vraag hierna alleen nog maar toeneemt.

Het opleidingsaanbod betreft een intensief en kort traject met minimale instroomeisen. Daardoor is deelname geschikt voor alle werkzoekenden met affiniteit voor koken en horeca.

Met deze financiële ondersteuning kunnen vier groepen deelnemers van de Culinaire Vakschool de noodzakelijke werkzaamheden toch uitvoeren om af te studeren tijdens de coronapandemie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen