New Wave wint Popprijs 2015

Hiphopcollectief New Wave, bestaande uit onder anderen Lil’ Kleine en Ronnie Flex, heeft de Popprijs 2015 gewonnen. De prestigieuze prijs voor Nederlanse popmuziek werd op zaterdag 16 januari 2016 tijdens Noorderslag uitgereikt

New Wave
Het collectief rappers en muzikanten en het album onder dezelfde naam won de prijs volgens de jury om de impact die ze in het hele land hadden. New Wave is met meer dan 60 miljoen luisterbeurten het meest gestreamde album van 2015 op Spotify.

“New Wave verdient de Popprijs 2015 omdat ze zonder de bekende weg te bewandelen een publiek heeft weten te bereiken dat groter is dan van welke Nederlandse band of artiest ook”.

De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

De Popprijs is de belangrijkste prijs voor popmuziek in Nederland en de uitreiking is een vast onderdeel van Noorderslag. Tot dit jaar was de ‘bierdouche’ ook een vast onderdeel van de prijsuitreiking, maar daar werd dit jaar een einde aan gemaakt. Het publiek mocht geen drank mee de zaal in nemen.

Vorig jaar won The Common Linnets de Popprijs 2014.

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay verbonden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden