Moederdag 2021

Foto: Publiek Domein

Vandaag, zondag 9 mei is het Moederdag. Elke tweede zondag in mei begint voor veel moeders met een ontbijtje op bed of een andere verrassing.

Moederdag is de laatste jaren vooral een commerciƫle dag geworden, maar het doel je moeder eens lekker in het zonnetje te zetten en te vertellen hoe blij je met haar bent, blijft altijd bestaan.

Vorig jaar werd het door de coronapandemie een Moederdag thuis of op afstand. Het was een zware dag, een moederdag op afstand. Ouderen in verpleeghuizen mochten al een aantal weken geen bezoek ontvangen. Dit jaar mogen we twee personen van 13 jaar of ouder thuis ontvangen.

De laatste jaren werd vaak een symbolisch cadeau gegeven, zoals een lange wandeling, er op uitgaan of samen een film samen kijken. Ook dit jaar zal Moederdag anders zijn dan andere jaren op anderhalve meter afstand en met de geldende coronamaatregelen.

Bloemisten en tuincentra beleefden topdrukte rond deze feestdag. Zowel digitaal als fysiek werden veel bloemen omgezet in de afgelopen dag, bleek uit een rondgang door de redactie.

Wij wensen alle moeders in Nederland ondanks deze coronatijd een hele fijne Moederdag.

Lees ook: Bloemenhuis Flora bestaat 40 jaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen