Code geel vanwege zware windstoten

Foto: CC BY 2.0/Creative Commons/Flickr /Webhamster

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft ‘code geel’ afgegeven voor zware windstoten. Voor de provincie Groningen geldt de weerswaarschuwing tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Langs de westkust, in het Waddengebied en in het zuidoosten komen zware windstoten voor van 75 tot 90 kilometer per uur. Ook elders in het land kunnen vooral tijdens buien zware windstoten voorkomen.

Talrijke buien trekken over het land, met mogelijk in de middag onweer of hagel. Later in de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit af en zullen de windstoten geleidelijk verdwijnen. In de avond, tijdens Dodenherdenking, is het iets rustiger dan overdag.

Ook op Bevrijdingsdag zijn er opnieuw buien die vooral landinwaarts gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. Tussen de buien door schijnt de zon ook af en toe. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit van het westen uit af en breekt de zon vaker door.

Het is koud met maxima die uiteenlopen van 8°C in het Waddengebied tot 11°C in het zuiden, bij een matige tot krachtige westenwind. Langs de kust is de wind krachtig, op de Wadden mogelijk hard, windkracht 7.

Het weer deze meivakantie doet denken aan herfst in plaats van lente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden