CDA Groningen: ‘Volledige geluidswal langs de A7 om geluidsoverlast te verminderen’

Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfractie van het CDA roept het college op om te kiezen voor een volledige geluidswal langs de A7. Daarmee willen ze opkomen voor de bewoners van onder andere de wijk Buitenhof, die al jaren actie voeren voor betere maatregelen tegen het geluidsoverlast wat ontstaat door de auto’s op de A7.

De gemeenteraad krijgt de keuze uit twee opties. Een volledige geluidswal die 1,7 miljoen moet kosten of een geluidsscherm bij de nieuwe busbaan van 350.000 euro.
Volgens CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens is het de hoogste tijd voor forse maatregelen. ‘Door het vele verkeer is de leefkwaliteit in de wijk Buitenhof zeer matig. Dit is er met de komst van een busop en afrit niet beter op geworden. Wat het CDA betreft is het dan ook geen tijd voor halve maatregelen en moet er nu worden doorgepakt met een volledige geluidswal. Het is dé manier om de leefkwaliteit van de wijk te verhogen, die kans kunnen we niet laten liggen’, aldus Ubbens.

Op woensdag 14 maart vergadert de gemeenteraad over de kwestie en zal blijken of een meerderheid zich achter het plan voor een volledige geluidswal schaart. Als het aan Herman Pieter Ubbens ligt, kan het niet zo zijn dat we na 25 jaar besluiten om niks te doen. ‘Als het aan mij ligt zijn we het na al die jaren van overlast verplicht aan de bewoners rond de A7’, zo besluit het CDA-raadslid.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen