Ook Kruidvat verkoopt vanaf zaterdag coronazelftest

Foto: De Redactie

Kruidvat heeft vanaf zaterdag coronazelftests in de winkels liggen. Een klant mag er dan maximaal vier kopen, laat een woordvoerster weten. De drogisterijketen verwacht zaterdag voldoende tests in de winkels te hebben liggen om aan de vraag te voldoen.

De test die Kruidvat verkoopt is van producent Roche en is verkrijgbaar voor een “introductieprijs van 5 euro”.

Met de sneltesten kunnen mensen bij zichzelf een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus. De uitslag volgt dan na een kwartier tot een half uur.

Volgens Kruidvat is de test bedoeld om preventief te testen. Bijvoorbeeld als mensen naar school of werk moeten of op bezoek gaan bij iemand met een risico om ernstig ziek te worden van het virus.

De Rijksoverheid waarschuwt dat de uitslag van een zelftest minder nauwkeurig is. De testen moeten daarom niet worden gebruikt bij coronaklachten. Ook iemand die in de buurt was van iemand die corona heeft en voor iemand die terugkeert uit een hoogrisicogebied bieden de testen geen soelaas. In die gevallen moet altijd een testafspraak bij de GGD worden gemaakt.

Zelftesten zijn ook niet bedoeld als toegangstest en niet geschikt voor mensen uit een risicogroep of voor mensen die werken met kwetsbare personen of mantelzorgers.

Eerder begon drogisterijketen Etos al met de verkoop van coronazelftests.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden