155 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 155 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 56 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (22), Het Hogeland (14), Veendam en Westerwolde (12), Westerkwartier en Westerwolde (10), Oldambt (8), Stadskanaal (7), Pekela (6) en Eemsdelta (3). Ook werd vijf besmettingen gemeld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld uit de gemeente Oldambt. Er werd één patiënt uit de gemeente Eemsdelta opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 57 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 20 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen steeg met één in de afgelopen week naar 20. Op de verpleegafdelingen liggen vrijdagochtend 37 patiënten, een daling van twee patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 227 patiënten, waarvan 52 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 17 van buiten de regio. Daarvan liggen tien personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 7.466 positieve coronatesten geregistreerd. Gemiddeld stijgt het aantal positieve testen, er werden gemiddeld 7.068 tests per dag geregistreerd.

Er liggen nu 2.221 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 625 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 25. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen