’91 procent van studenten is eenzaam’

Foto: Publiek Domein

Eenzaamheid onder studenten is een nog groter probleem dan gedacht. Dat blijkt uit een enquête van UKrant en HanzeMag onder ruim 1200 Groningse studenten. Slechts 9,1 procent van alle deelnemende Groningse studenten voelt zich nooit eenzaam.

Van de 955 RUG-studenten die de enquête invulden zegt 46 procent zich regelmatig eenzaam te voelen en voelt 11,7 procent zich altijd eenzaam. 33,2 procent van de deelnemende studenten vulde ‘af en toe’ in.

Eerstejaarsstudenten voelen zich vaker continu eenzaam dan andere groepen studenten. Van deze studenten komt 31,4 procent van buiten de Europese Unie.

Het leggen van contacten wordt bemoeilijkt door de coronapandemie. Uit de enquête blijkt verder dat de verschillen tussen de Hanzestudenten en de RUG-studenten minimaal zijn.

Friend-o-matic Pubquiz

Om iets aan de eenzaamheid te doen lanceren de Ukrant en HanzeMag de Friend-o-matic. Deelnemers kunnen zich tot en met 26 maart aanmelden. De organisatie stelt de aspirant-deelnemers vervolgens een aantal vragen en koppelen hen vervolgens, op basis van interesses, aan drie andere studenten.

De Quiz zelf vindt plaats op 1 april (Dit is geen grap!) De eerste honderd studenten die meedoen, krijgen een gratis bierpakket van Grunnbier. De winnaars mogen als gezamenlijk uitje een auto in elkaar meppen bij Autosmash Groningen.

Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen