Vijftien Groninger hubs krijgen nieuwe openbare watertappunten

Foto: © Duncan Wijting

Waterbedrijf Groningen en provincie Groningen plaatsen deze maand vijftien nieuwe openbare watertappunten bij verschillende (reis)hubs in de provincie.

De nieuwe watertappunten worden geplaatst op hubs in Groningen bij Kardinge, Reitdiep en Hoogkerk. In de provincie krijgen Bedum, Grootegast, Leens, Loppersum, Marum, Scheemda, Siddeburen, Stadskanaal, Uithuizen, Veendam, Vlagtwedde en Zuidbroek een watertappunt.

De watertappunten maken de hubs samen met andere extra voorzieningen zoals wifi en deelfietsen een prettige plek om over te stappen van het ene naar en andere vervoermiddel. Of om er even te wachten. Er zijn op meer dan 50 plekken hubs in Groningen en Drenthe.

Het plaatsen van de watertappunten gebeurt in samenwerking met gemeenten en NS. Reizigers en passanten kunnen er, 24 uur per dag, 7 dagen per week hun flesje vullen met vers kraanwater. Binnenkort zijn in totaal 29 van de 34 Groningse hubs voorzien van een watertappunt.

André van Toly, Manager Markt & Innovatie bij Waterbedrijf Groningen: “in onze provincie hebben we inmiddels een heel aantal waterpunten geplaatst en we merken dat deze veel gebruikt worden. Met deze vijftien nieuwe locaties kunnen we nog meer mensen van vers, lekker en gezond drinkwater voorzien.”

Bijdrage voor schoon drinkwater in Malawi

Schoon drinkwater is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Doordat de 15 watertappunten via organisatie Join the Pipe worden aangeschaft, wordt gelijktijdig een project gefinancierd in de stad Mangochi in het zuiden van Malawi. Er wonen zo’n 58.000 mensen en minder dan 50 procent heeft toegang tot betrouwbaar drinkwater.

Dankzij de bijdrage van Join the Pipe kan er 13 kilometer waterleidingnetwerk aangelegd worden en worden er twintig kiosken gebouwd. Bij deze ‘waterwinkeltjes’ kunnen de inwoners straks voor een betaalbare prijs schoon en betrouwbaar drinkwater kopen.

Kijk hier voor alle openbare tappunten in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen