Horecagelegenheid ‘Het Strandhuis’ opent deuren in Meerstad dit voorjaar

Impressie van Het StrandHuis.
Impressie van Het StrandHuis.
Foto: Ronald Verheijen

Aan het Woldmeer in Meerstad opent ondernemer Ronald Verheijen komend voorjaar horecagelegenheid ‘Het StrandHuis’. Totdat ‘Het StrandHuis’ gereed is zal Verheijen met een foodtruck de (strand)bezoekers van de nodige versnaperingen voorzien.

‘Het StrandHuis’ komt aan de Waterviolier en wordt een horecagelegenheid waar je kunt lunchen, loungen en dineren. Ook wordt het een ontmoetingsplek. Watersport gaat daarbij ook een belangrijke rol spelen. Zo krijgt Zeil-Surfschool Meerstad een eigen locatie bij ‘Het StrandHuis’.

De nieuw te openen horecagelegenheid blijft het hele jaar open.

Het strand aan de Waterviolier, in de wijk Meeroevers, ligt naast het Maisdoolhof Meerstad. Het strand is zomers erg populair en wordt bezocht door Meerstadjers maar ook door bezoekers uit de omgeving zoals Harkstede en Groningen. Tot nu toe trok strand Meeroevers jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers.

De bouw van ‘Het StrandHuis’ kan snel klaar zijn, omdat het modulair wordt gebouwd. Dat is een duurzame bouwmethode omdat er bestaande units en gebouwen worden gebruikt.

Ook werkt Verheijen in samenwerking met Bureau Meerstad aan een horecagelegenheid op het strand in Park Meerstad.

“Het openen van twee horecagelegenheden aan het Woldmeer is een droom die uitkomt. Ik kijk er erg naar uit om de bewoners en andere bezoekers te ontvangen,” aldus Verheijen.

De stranden aan het Woldmeer

Het andere strand is onderdeel is van Park Meerstad: een uniek landkunst project van 10 hectare groot. Hier komt de tweede horecagelegenheid. De plannen hiervoor worden komende zomer bekend gemaakt.

“Wij zijn blij dat Ronald Verheijen, ondanks de zware tijden voor de horeca, een kans ziet voor een nieuwe uitdaging op deze unieke en populaire locaties,” aldus Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen