PvdA: ‘Zorg voor beter herstel van stoepen na de aanleg van glasvezel’

Foto: De Redactie

Stoepen worden niet goed herstelt na de aanleg van glasvezel in de gemeente Groningen. Dat constateert PvdA gemeenteraadslid Jan Pieter Loopstra. Het zorgt voor onveilige situaties voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, aldus de PvdA.

De PvdA maakt zich al een tijd zorgen over de kwaliteit van de stoepen en voetpaden in de gemeente Groningen. De motie van PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra, om voetpaden en trottoirs toegankelijker te maken, werd eind januari unaniem aangenomen in de raad. Toch ziet Loopstra de kwaliteit juist nu nog verder achteruitgaan door de aanleg van glasvezel door KPN.

“Met ‘vliegende brigades’ worden dagelijks trottoirs opengebroken waarna glasvezel wordt gelegd. Dezelfde dag wordt alles weer dichtgegooid en verplaatsen de werkzaamheden zich naar een andere straat”. Na afloop constateert Loopstra dat de stoepen aanmerkelijk slechter geworden zijn en dat baart hem zorgen.

Het mag toch niet zo zijn dat ouderen en mensen met een handicap over opstekende en losse tegels struikelen omdat KPN glasvezel aangelegd heeft voor hun deur.

Daarom stelt de PvdA deze woensdag vragen aan het College om beter toe te zien dat trottoirs goed hersteld worden en toegankelijk blijven voor alle Groningers.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen