136 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 136 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 76 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (14), Oldambt (10), Eemsdelta (9), Westerkwartier (7), Het Hogeland (6), Westerwolde (4), Stadskanaal en Pekela (3), Veendam (2) en twee besmettingen waarvan niet bekend zijn vanuit welke gemeente deze afkomstig zijn.

In de provincie Groningen werden vier sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee mensen kwamen uit de gemeente Stadskanaal en respectievelijk één persoon uit de gemeenten Groningen en Oldambt. Drie personen werdenopgenomen in het ziekenhuis. Zij komen uit de gemeente Midden-Groningen, Oldambt en Pekela.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 70 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 26 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen nam sinds vrijdag met twee patiënten toe. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal patiënten met vijf.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 152 patiënten, waarvan 58 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen zes van buiten de regio. Daarvan ligt één persoon op de intensive care

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 927 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 81 minder dan vorige week, toen het RIVM 1008 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden vijf personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 4.333 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4566 ligt. Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 58. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1963, dat zijn er 58 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen liggen er 556 op de intensive care, twee minder vergeleken met een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1407 coronapatiënten, een toename van 60 afgelopen etmaal.

Het aantal positieve coronatesten bleef op hetzelfde niveau als vorige week, meldt het RIVM. In de laatste zeven dagen zijn 31.959 positieve tests geregistreerd. Toen kreeg het RIVM 31.984 meldingen van nieuwe coronagevallen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 24 jaar is de grootste stijging van het aantal positieve coronatesten te zien.

Het aantal ziekenhuisopnames bleef ook gelijk (van 1191 naar 1145). Het aantal sterfgevallen daalde wel iets.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, kwam weer onder de 1 uit. Het staat nu op 0,98, tegen 1,14 een week geleden en 1,04 afgelopen vrijdag. De verspreidingssnelheid van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten daalde fors.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden