58 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 58 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 23 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (11), Midden-Groningen (8), Westerwolde (4), Stadskanaal (3), Het Hogeland, Oldambt en Pekela (2), Eemsdelta (1) en één besmetting waarvan het onbekend is vanuit welke gemeente deze afkomstig is..

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Drie patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij komen uit Groningen, Midden-Groningen en Oldambt.

Het overzicht van het aantal COVID-19 patiënten dat in de noordelijke ziekenhuizen is opgenomen van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland worden vanaf 1 maart twee keer in de week ververst. De cijfers worden nu bekend op dinsdag en vrijdag.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3.924 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 619 minder dan gisteren. Het aantal is ook lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4520 mensen positief getest werden.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 26. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden.

Er liggen nu 1905 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 558 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen