Rode Kruis zoekt tachtig extra hulpverleners voor nieuwe vaccinatielocaties

Foto: Bart Hoogveld

Het Rode Kruis zoekt tachtig extra EHBO’ers, omdat het aantal vaccinatielocaties in de provincies Groningen en Drenthe de komende weken sterk worden uitgebreid.

Het Rode Kruis ondersteunt de GGD’en in het landelijk vaccinatieprogramma van COVID-19. Er wordt zeven dagen per week, van half negen ‘s morgens tot vijf uur ’s middags gevaccineerd. De vraag naar EHBO’ers wordt daarmee uitzonderlijk groot.

Na een vaccinatie moeten mensen 15 minuten wachten. De taak van de EHBO’er is het observeren van de gevaccineerde, eerste hulp bieden als iets niet goed gaat en vaak een kort gesprekje voeren.

Hoewel het Rode Kruis een vrijwilligersorganisatie is, krijgen EHBO’ers in deze uitzonderlijke situatie een financiële vergoeding als een uitzendkracht.

Aanmelden

Voor de vaccinatielocaties zoekt het Rode Kruis gecertificeerde EHBO’ers. Wie ook zijn steentje bij wil dragen en beschikt over een actueel EHBO-diploma, kan zich melden bij het Rode Kruis in Drenthe of  in Groningen.

EHBO’ers worden gevraagd voor langere tijd gemiddeld 8 uur per week beschikbaar te zijn, zowel op werkdagen als in het weekend. Alle medewerkers worden goed voorbereid en ingewerkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen