Koud rustig weekendweer, na het weekend regen en wind

Foto: Jan Buurma

Het weer dit weekend lijkt op het weer van vorig weekend, maar het is wel een stuk kouder. Ook kan het ’s nachts gaan vriezen, meldt Weeronline.

Het wordt een weekend waarbij het merkbaar is dat het begin maart is. Hoewel de zon al flink aan kracht wint en het overdag goed opwarmt, kan het ’s nachts nog steeds hard afkoelen. Doordat er weinig wind staat kan de temperatuur ’s nachts dalen naar rond het vriespunt.

Zaterdag overdag is het prima weer om naar buiten te gaan, het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen op de Wadden en aan de noordkust maken kans op een lichte bui. De meeste wolken zijn voor het noorden van het land. In het zuiden gaat de zon uitbundig schijnen.

In de nacht van zaterdag naar zondag kan regionaal mist ontstaan.

Zondag heeft het overgrote deel van het land waarschijnlijk met veel wolkenvelden te maken, maar weet de zon soms door te breken. De maxima komen uit op 5 graden in het noorden en 6-7 graden in het zuiden.

Na het weekend verandert het weer en neemt de kans op regen toe. Vooral woensdag en donderdag kan het behoorlijk nat en winderig zijn, waarbij woensdag kans is aan de kust op mogelijk stormachtige zware windstoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen