Geen Action, Big Bazar, Beddenreus en Carpetright op Sontplein

Foto: Google Maps

De gemeente Groningen is in het gelijkgesteld door de Raad van State in een zaak die was aangespannen door ontwikkelaar Stichting Exploitatie Winkelpark Sontplein (SEW).

De SEW wilde meerdere winkels, zoals de Action, Big Bazar en CarpetRight vestigen in het winkelgebied Sontplein, maar de gemeente heeft volgens de Raad van State terecht de hiervoor benodigde vergunningen geweigerd.

De plannen zouden in strijd zijn met de gemeentelijke Structuurvisie Detailhandel en het horecabeleid, en ook met de Europese regels. De Raad van State vindt dat beleid echter niet in strijd met de Europese regels. De SEW wilde een aantal kleinere winkels bij elkaar huisvesten in een groot pand.

De gemeente wil op het Sontplein alleen winkels toestaan met een minimale winkeloppervlakte van 1.500 vierkante meter. Autohandels, kampeer- en caravanwinkels, woon- en lifestylewinkels en bouwmarkten mogen zich er wel vestigen. De gemeente wil geen kleinere winkels toestaan, omdat die zouden concurreren met zaken in de binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen