Eerste huurders betrekken splinternieuwe studentenflat Acero

Foto: Johan Bosma van Fotostijl, in opdracht van Lefier

De eerste huurders van de gerenoveerde studentenflat Acero aan de Esdoornlaan ontvangen deze week de sleutel van hun nieuwe kamer.

De flat van Woningcorporatie Lefier heeft de afgelopen maanden een flinke opknapbeurt ondergaan. Acero, de middelste van de drie bekende studentenflats in de wijk Selwerd is vrijwel geheel gestript en vanaf het betonnen skelet opnieuw opgebouwd. De gevels zijn naar voren geplaatst, waardoor de kamers groter zijn geworden. Elke bewoner heeft een eigen douche- en toiletruimte. De keuken en woonkamer worden gedeeld met zes of zeven huisgenoten. Het gebouw is duurzaam en gasloos.

Enthousiaste bewoners

De eerste bewoners zijn al enthousiast aan het verhuizen geslagen. Volgens een van de studenten was het een kans die hij wel moest grijpen: “Het is heerlijk schoon en alles is gloednieuw. Ik heb gelijk gereageerd toen ik zag dat er kamers in Acero beschikbaar waren, samen met vier vrienden. Gisteren kwamen we er achter dat drie van ons op dezelfde verdieping komen te wonen. Dat is denk ik ook het leuke aan Acero: in plaats van in je eentje op een kleine studentenkamer ontmoet je nu je huisgenoten in de gezamenlijke woonkamer.”

Creatief in coronatijd

Waar bezichtiging en oplevering van een studentencomplex in normale tijden een feest zou zijn, is dat met de huidige maatregelen niet mogelijk. Daarom biedt Lefier online een virtuele tour aan van een volledig ingerichte gezamenlijke woonkamer, keuken en wooneenheid inclusief doucheruimte.

De inschrijfpagina voor Acero werd ingericht met foto’s, plattegronden en andere informatie over het complex. Nadat de inschrijving begin vorige maand startte was het merendeel van de studio’s binnen twee weken verhuurd.

Gefaseerd verhuizen

Lefier laat in verband met de corona-maatregelen vanaf 1 maart elke maandag 60 huurders op verschillende verdiepingen hun kamers betrekken. Zo kunnen zij verspreid over de komende weken verhuizen en wordt drukte in het trappenhuis en in de gangen voorkomen.

Studenten die een kamer in Acero wel zien zitten, moeten snel zijn, want er zijn nog slechts enkele wooneenheden vrij.

Inschrijven kan op lefier.nl/acero.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen