Tweeënhalve ton subsidie voor dorps- en buurthuizen provincie Groningen

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen stelt per direct een nieuwe subsidieregeling van 200.000 euro open voor dorps- en buurthuizen vanuit het Coronafonds. Samen met een restantbedrag van 50.000 euro vanuit de regeling Bewonersinitiatieven Nationaal Programma Groningen is in totaal tweeënhalve ton subsidie beschikbaar is, meldde de provincie maandag.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Dorps- en buurhuizen behoren tot de organisaties die onder druk staan door de coronacrisis. Tegelijkertijd spelen zij een belangrijke rol bij het opvangen van de maatschappelijke gevolgen van deze crisis in de samenleving. Met een bijdrage uit het Coronafonds kunnen dorps- en buurthuizen een tegemoetkoming in de kosten ontvangen en helpen we ze een handje in deze lastige periode.”

Subsidieregeling

Het beschikbare bedrag van 250.000 euro is volgens de provincie in een laagdrempelige subsidieregeling gegoten.

Elk dorps-of buurthuis kan éénmaal een aanvraag doen voor een maximum subsidiebedrag van 1.250 euro. De subsidie kan worden gebruikt voor kosten die zijn gemaakt in het kader van de anderhalvemetermaatregelen en voor activiteiten (coronaproof) die de gevolgen van de coronacrisis beperken dan wel dragelijker maken voor inwoners.

Aanvragen kunnen digitaal ingediend worden bij de provincie Groningen. De regeling is per direct open en sluit op 1 augustus 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen