152 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 152 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 46 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Westerkwartier (24), Eemsdelta (14), Stadskanaal (12), Het Hogeland (11), Veendam (10), Oldambt (5), Pekela (3), Westerwolde (2). Ook is van één besmetting niet bekend vanuit welke gemeente deze afkomstig is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Westerkwartier. Er werden geen patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 1074 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 245 meer dan vorige week. Toen meldde het RIVM 829 nieuwe positieve testen. Ook werden zeven personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

In de regio Groningen is volgens het RIVM sprake van een stijging in het aantal meldingen per 100.000 inwoners.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 3.846 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4282 ligt. Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 94. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen 1.917 coronapatiënten, van wie 538 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

19 procent meer positieve coronatest uitslagen

In de afgelopen zeven dagen kregen 29.977 een positieve corona testuitslag, tegen 25.229 in de week ervoor. Dat is een stijging van bijna 19 procent.

Het zogeheten reproductiegetal is ongeveer gelijk gebleven aan dat vorige week werd geregistreerd, van 0,96 naar 0,99. gestegen van 0,91 naar 0,96.

Het aantal mensen dat opgenomen werd op de IC’s in het ziekenhuis met COVID-19 is de afgelopen week iets meer toegenomen.

De afgelopen kalenderweek lieten 263.291 personen zich testen op corona. In alle leeftijdsgroepen is het aantal meldingen in de afgelopen week hoger vergeleken met de week daarvoor. De stijging in het aantal meldingen is het grootst in de leeftijdsgroep 0-12 jaar. Dat komt mogelijk door heropening van basisscholen en kinderdagverblijven twee weken geleden en het aantal testen, waarbij kinderen ook met lichte klachten zich moeten laten testen.

Volgens het RIVM zijn veel besmettingen voorkomen door de maatregelen van 16 december 2020 en de avondklok die sinds 23 januari geldt, waardoor mensen minder contact hebben met anderen. De avondklok en de maximaal 1 bezoeker-maatregel, heeft het reproductiegetal naar schatting 10% doen afnemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen