‘Stad Groningen blijft populair onder eigen inwoners’

Foto: De Redactie

Inwoners van Groningen blijven tevreden over de eigen stad. De populariteit van de Stad steeg naar de plek twee blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Het meest tevreden over de eigen stad zijn de inwoners van Maastricht, gevolgd door Groningen, Den Bosch en Haarlem. “In de middelgrote, historische stad ervaart de inwoner de menselijke maat. Zelfs in coronatijd is men er tevreden door de fijne sfeer, ondanks dat de voorzieningen nu veel kariger zijn dan normaal”, zegt Beerda.

Groningers zijn volgens het Consultancybureau vooral trots op het hoge niveau van de gezondheidszorg en de opleidingen in de Stad. Ook ervaren Groningers de vriendelijke sfeer.

Recreatieve voorzieningen kunnen volgens Groningers wel verbeteren, evenals het onder de aandacht brengen van de vele fiets- en wandelmogelijkheden op het omringende platteland.

In het landelijk onderzoek naar steden met de beste reputatie van de afgelopen tien jaar staat Groningen op de zevende plaats, evenals vorig jaar. Utrecht staat op de eerste plaats, gevolgd door Maastricht en Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen