Ruim acht ton subsidie voor versnelling woningbouw en herstructurering

Foto: Provincie Groningen

Voor de versnelling van de voorfase van woningbouw en herstructurering stelt de provincie Groningen samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidie van ruim achthonderd duizend euro beschikbaar.

Het gaat volgens de provincie nadrukkelijk om de planvorming en alles wat daarvoor nodig is en niet om de uitvoering van woningbouw of herstructurering zelf.

“Er is in de provincie Groningen sprake van krapte op de woningmarkt, zowel kwalitatief en kwantitatief. Voor veel mensen is het moeilijk om een goede, betaalbare woning te vinden. Het is dus belangrijk dat er zo snel mogelijk nieuwe woningen worden gebouwd. Met deze subsidie kunnen we aan de voorkant de woningbouw versnellen en ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt voor Groningers om een passende woning te vinden,” aldus Gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

Woningtekort verkleinen

De subsidieregeling is bedoeld voor gemeenten en start per 11 februari 2021. De provincie en het ministerie hebben met deze subsidie als doel om het huidige woningtekort zo snel mogelijk te verkleinen.

Met deze subsidie kunnen Gemeenten kunnen met deze subsidie tijdwinst boeken in de planvorming en daarmee ook in de uiteindelijke oplevering van woningen.

Van weilanden naar binnenstedelijk

Woningbouw- en herstructureringsprojecten worden steeds complexer, waardoor ook de planvorming steeds meer aandacht vraagt. Dit heeft onder andere te maken met de locaties waar wordt gebouwd. In het verleden werd voornamelijk gebouwd op weilanden, tegenwoordig meer en meer binnenstedelijk. In een bestaande bebouwing zijn eisen op het gebied van milieu, verkeer en geluid lastiger uit te voeren.

Gemeenten kunnen met de ruim acht ton professionals inhuren die hen helpen de problemen waar zij tegenaan lopen op te lossen.

Aanvragen

Gemeenten kunnen de subsidie ‘Flexpool versnelling voorfase woningbouw provincie Groningen’ per 11 februari 2021 aanvragen via de provinciale website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen