71 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 71 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 27 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (11), Midden-Groningen (9), Oldambt (6), Het Hogeland en Stadskanaal (5), Eemsdelta (4), Veendam (2), Pekela (1) en één besmetting, waarvan niet bekend is vanuit welke gemeente.

In de provincie Groningen werden drie sterfgevallen gemeld, respectievelijk uit Midden-Groningen, Pekela en Westerwolde. Twee patiënten, waarvan één uit de gemeente Midden-Groningen en één uit de gemeente Westerkwartier werden opgenomen in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 606 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat betekent opnieuw een daling van 281 coronabesmettingen ten opzichte van vorige week. Toen meldde het RIVM 887 nieuwe positieve testen. Ook werden acht personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 3.592 nieuwe coronagevallen.

Het aantal positieve testuitslagen daalde landelijk met 20 procent in de afgelopen week naar 28.628. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

De Britse variant veroorzaakt nu al twee derde van alle coronabesmettingen in Nederland, vermoedt het RIVM. Op het eerste gezicht zien de weekcijfers die het instituut dinsdag naar buiten bracht er gunstig uit, echter de Britse variant verspreidt zich zo snel, dat met het huidige tempo snel weer een stijging van het aantal besmettingen valt te verwachten.

Het zogeheten reproductiegetal van de gemuteerde versie ligt ruim boven de 1. Op 15 januari was dat getal 1,28, becijfert het RIVM. Dat betekent dat 100 besmette mensen gemiddeld 128 anderen aansteken.

Het instituut waarschuwt dat “het versoepelen van maatregelen alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid kan”. De Britse variant is een stuk besmettelijker en dat gooit “roet in het eten”, aldus het RIVM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen