Huismus meest gespot in Groningen tijdens Tuinvogeltelling

Foto: Beverly Buckley via Pixabay

De huismus is het afgelopen weekend het vaakst geteld in de provincie Groningen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Een recordaantal mensen nam deel aan de telling.

Ruim 6.300 deelnemers uit de provincie hebben een half uur lang vogels gespot die op dat moment te zien waren in de eigen tuin of op het balkon.

In totaal werden 123.168 vogels geteld. De huismus werd 26.092 keer geteld en was de nummer één. De koolmees volgde op nummer twee en werd 16.796 gezien. De nummer drie, de merel werd 12.110 keer gespot. Vervolgens staan de pimpelmees, vink, roodborst, spreeuw, zwarte kraai, houtduif en de ekster in de top tien.

In de gemeente Groningen deden 1.537 mensen mee en werden 20.758 vogels geteld. Ook hier bestond de top drie uit de huismus, koolmees en merel.

Recordaantal deelnemers

Landelijk deden ruim 198.000 mensen mee aan de telling. Dat is een record. Volgens de organisatie bevestigt het aantal deelnemers het beeld dat vogels kijken populairder is geworden tijdens de coronacrisis. Er werden meer vogels geteld doordat meer mensen meededen aan de telling. In totaal bijna 2.800.000 vogels.

De Nationale Tuinvogeltelling wordt jaarlijks sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen