107 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto:

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 107 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt maandagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 69 minder dan zondag.

In de gemeente Groningen werden 35 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (14), Midden-Groningen (11), Westerwolde (10), Eemsdelta en Westerkwartier (8), Veendam (7), Pekela (6), Stadskanaal (5), Het Hogeland (3).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Twee personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één persoon uit de gemeente Oldambt en één persoon uit de gemeente Westerwolde.

Stijging aantal ziekenhuisopnames

Het aantal opnames van coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is voor het eerst in twee weken weer gestegen. Maandagochtend lagen er twaalf patiënten meer op Groningse verpleegafdelingen dan vrijdag.

In totaal lagen er maandagochtend 79 coronapatiënten opgenomen in Groningse ziekenhuizen. Daarvan zijn 24 patiënten opgenomen op een Intensive Care-afdeling.

In Noord-Nederland als geheel was ook sprake van een stijging in het aantal opnames op de verpleegafdelingen, van 121 naar 133.

In totaal zijn maandagochtend 195 coronapatiënten opgenomen in Noord-Nederlandse ziekenhuizen. De noordelijke ziekenhuizen verplegen 38 patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 22 op de intensive cares.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn landelijk 4.129 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december.

In de afgelopen zeven dagen zijn 35.965 nieuwe gevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op 5138 per etmaal.

Bij het RIVM werden 40 overleden covid-patiënten gemeld. Er liggen nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 664 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen