Twee aanvullende bouwroutes voor bouw verdiepte ligging zuidelijke ringweg

Foto: De Redactie

De komende tijd gaat combinatie Herepoort gebruik maken van twee nieuwe bouwroutes bij de aanleg van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Bouwverkeer zal gebruik gaan maken van de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom.

Voor het aanvoeren van bouwmaterialen en het afvoeren van zand heeft de gemeente Groningen twee bouwroutes vastgesteld.

Verlengde Lodewijkstraat

Voor een aantal specifieke transporten, zoals betonstorten, groot materieel, zoals heistellingen en het vervoer van ‘stempels’ (de lange stalen buizen tussen de damwanden) rijdt het bouwverkeer via de Verlengde Lodewijkstraat de bouwweg bij De Frontier in en uit. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer.

Helperzoom

In april en mei van dit jaar worden op en rond de Verlengde Lodewijkstraat, de Helperzoom en het spoor damwandplanken ingetrild en het betonnen spoordek ingereden. In deze periode mag het bouwverkeer ook via de Helperzoom en de Goeman Borgesiuslaan rijden.

Bewoners van deze straten ontvangen volgens Aanpak Ring Zuid voorafgaand aan deze werkzaamheden meer informatie over de werkzaamheden en de toegestane bouwroutes.

Gevaarlijke situaties doorgeven

Mensen die op straat een gevaarlijke situatie door bouwverkeer zien, worden gevraagd deze situaties door te geven aan het Loket Verkeer en Werkzaamheden. Dat kan via telefoon 050 – 367 89 89 of mail via [email protected] en (indien mogelijk) onder vermelding van het identificatienummer van het voertuig. Dat nummer staat op de kaart achter de voorruit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen