159 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 159 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 37 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (24), Westerwolde en Midden-Groningen (18), Eemsdelta en Westerkwartier (14), Pekela (10), Veendam (9), Stadskanaal (8), Het Hogeland (7).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld uit de gemeente Groningen. Twee personen, waarvan één uit de gemeente Veendam en één persoon uit de gemeente Westerwolde zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4.924 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 547 minder dan zaterdag. Ook werden 30 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 2347 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 680 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen