Stadspartij Groningen: ‘Speelt toeslagenaffaire ook hier?’

Foto: Denise Husted via Pixabay

De Stadspartij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over de situatie van gedupeerden van de toeslagen affaire.

Afgelopen maandag werd bekend dat de Belastingdienst en de dienst Toeslagen alle openstaande schulden van gedupeerde ouders in de zogenoemde toeslagenaffaire kwijtscheldt. Dat geldt ook voor andere overheidsorganisaties, zoals UWV, CAK, DUO en de Sociale Verzekeringsbank. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën zei maandag dat de dienst Toeslagen samenwerkt met gemeenten.

“Wij willen weten of de gemeente Groningen al benaderd is door de dienst Toeslagen of andersom”, zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij. Ook vraagt de fractie of het college zicht heeft op hoeveel ouders er binnen de gemeente getroffen zijn door de toeslagenaffaire.

“Mochten er hier ouders zijn die door de affaire in financiële problemen zitten dan willen wij graag weten of de gemeente kwijtschelding wil verlenen. Maar ook of en hoe de gemeente de gedupeerden kan helpen”, vervolgt Sijbolts. “Maar ook of de gemeente een oplossing heeft voor gedupeerden met gemeentelijke schulden, die zich (nog) niet gemeld hebben.”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen