156 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 156 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 39 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (40), Midden-Groningen en Oldambt (18), Veendam (11), Stadskanaal (10), Eemsdelta (8), Westerkwartier (5), Pekela (4), Het Hogeland (3) en Westerkwartier (6).

In de provincie Groningen werd één nieuwe sterfgeval uit de gemeente Westerkwartier als gevolg van het coronavirus gemeld bij het RIVM. Ook werd één persoon uit de gemeente Het Hogeland opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het RIVM meldt fors minder positieve coronatests. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 5340 nieuwe coronagevallen geteld. Een dag eerder werden er 6093 gemeld bij het RIVM, maar dit is bijgesteld naar 6062.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 98 tegen 96 op vrijdag en 88 op donderdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding af. Er liggen nu 2365 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 671 op de IC. Vrijdag waren dat er 690.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen