134 nieuwe coronabesmettingen en drie sterfgevallen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 134 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds donderdag. Dat blijkt uit de cijfers vrijdag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen 24 uur werden ook drie sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

De overledenen kwamen respectievelijk uit Het Hogeland, Westerwolde en Groningen.

In de gemeente Groningen werden 59 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (15), Het Hogeland (13), Midden-Groningen en Stadskanaal (10), Veendam (9), Oldambt (6), Westerwolde (5), Delfzijl (4), Pekela (2), Appingedam (1). Er werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld in de gemeente Loppersum.

Ook werden twee personen uit de provincie opgenomen in het ziekenhuis, respectievelijk uit de gemeente Groningen en Midden-Groningen. Het dodental in de provincie Groningen staat op 26.

Aantal ziekenhuisopnames in provincie Groningen stijgt

Het aantal opnames van coronapatiënten in provincie Groningen is sinds afgelopen woensdag gestegen van 55 naar 63. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland, die vrijdagochtend werden gepubliceerd.

Vrijdag zijn 14 van de 63 patiënten in de provincie opgenomen op een Intensive Care, één meer dan afgelopen woensdag.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde in Friesland met vijf, waarvan vier op verpleegafdelingen en één op de IC’s. In Drenthe werden liggen sinds woensdag drie coronapatiënten meer opgenomen, op de IC’s in Drenthe was geen stijging te zien en bleef het aantal op negen patiënten.

In Noord-Nederland zijn op dit moment 65 patiënten van buiten de regio opgenomen. Het aantal opnames van deze groep patiënten steeg met twee op de verpleegafdelingen en met één op de Intensive Care-afdelingen. In totaal zijn nu 43 mensen van buiten de regio opgenomen op een verpleegafdeling in Noord-Nederlandse ziekenhuizen, 22 coronapatiënten zijn opgenomen op een IC.

Landelijk

Landelijk zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 10.000 coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 10.007 positieve coronatests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 526 meer dan gisteren. Ook werden het afgelopen etmaal 46 Covid-19-patiënten geregistreerd die zijn overleden aan het coronavirus.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen nam met 70 toe tot 2073, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 248 coronapatiënten opgenomen. Daar staat tegenover dat 187 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Hoeveel van hen naar huis of naar een revalidatiecentrum mochten, en hoeveel van hen naar een ic zijn overgebracht of zijn overleden, is niet bekend. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 61 naar 1601.

De intensivecare-afdelingen hebben afgelopen etmaal 43 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 34 mensen de ic verlaten, en daardoor steeg het totaal aantal coronapatiënten daar met 9 naar 472. Ook daar is niet bekend hoeveel van de 34 zijn overleden en hoeveel terug naar een verpleegafdeling mochten.

In de afgelopen 24 uur zijn 35 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Het aantal sterfgevallen steeg met 47. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden