Muziek Instap: een muzikale ontdekkingsreis voor kinderen

Foto: VRIJDAG

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst organiseert vanaf donderdag 10 september de cursus Muziek Instap. Kinderen van 7 tot en met 10 jaar leren de rijke wereld van de muziek kennen tijdens de cursus.

“Onze muziekroutes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die willen beginnen met muziek maken”, vertelt Timon Abels, muziekprogrammeur bij VRIJDAG. “Je maakt bij ons een vrolijke ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Ontdekken en samen spelen staan voorop. Iedereen kan meedoen. En plezier vormt de basis van alles wat we doen.”

Muziek Instap

Muziek Instap biedt kinderen een brede muzikale ontwikkeling. Samen met leeftijdsgenootjes spelen de kinderen op hun eigen instrument, leren ze veel over samen muziek maken, over hun instrument, luisteren naar muziek, eigen muziek bedenken en presenteren. Daarnaast wordt er veel gezongen in de zang- en ritmelessen die onderdeel zijn van de route. Kortom; een mooie eerste stap in de muzikale ontwikkeling!

Verschillende instrumenten

Je kunt kiezen uit verschillende instrumenten, zoals akoestische of elektrische gitaar, basgitaar, blokfluit, klavecimbel, sampling, DJ, drums, dwarsfluit, harp, piano, saxofoon, trompet, viool en zang. Voor kinderen die nog niet weten welk instrument ze willen bespelen is er de route Ontdek je Instrument. Je krijgt dan les op verschillende instrumenten om erachter te komen welke het beste bij je past.

Muziek Overstap

Kinderen die al minimaal een jaar muziekles hebben of Muziek Instap hebben afgerond starten bij Muziek Overstap. In deze vervolgroute gaan kinderen samen thematisch en op een speelse manier aan de slag met hun eigen instrument en met muziek in de breedte. Voor kinderen met een beetje ervaring is Muziek Overstap dus de route om te beginnen.

Corona-proof

De afgelopen maanden heeft VRIJDAG cursusaanbod samengesteld dat veilig gevolgd kan worden tijdens corona. Inschrijven voor een les of cursus theater, muziek en beeldende kunst is weer volop mogelijk. Het nieuwe cursusseizoen start komende week en voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld vergoed door het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Voor meer informatie en aanmelden: bijvrijdag.nl/instapoverstap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen