‘Zeven nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn zeven nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld sinds donderdag. Dat blijkt uit gegevens vrijdag van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Zowel in de gemeente Groningen als in de gemeente Midden-Groningen zijn twee nieuwe besmettingen vastgesteld. Eén besmetting werd vastgesteld in de gemeenten Westerwolde, Veendam en Westerkwartier. In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

Landelijk

Landelijk zijn 744 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tussen donderdagochtend en vrijdagochtend. Dat is de grootste stijging in een etmaal sinds 11 augustus. In de afgelopen dagen zijn meer dan 4000 positieve tests gemeld.

Woensdag meldde het RIVM 734 nieuwe meldingen, maar dat was volgens het RIVM het gevolg van een technische storing. Op dinsdag konden regionale gezondheidsdiensten enkele uren lang geen positieve testen doorgeven. Nu is er geen sprake van een storing, voor zover het RIVM kan inschatten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden