‘Gratis een week lang een e-bike uitproberen’

Deelnemer Niels Zark ontvangt de probeerfiets uit handen van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.
Foto: Siese Veenstra

Inwoners van de provincie Groningen kunnen een week lang gratis een e-bike of speed pedelec uitproberen. Deze actie van Groningen Bereikbaar is uitgebreid en vanaf nu beschikbaar in de hele provincie. De actie is bedoeld om mensen het gemak van de e-bike te laten ervaren voor de rit naar het werk.

Deelnemer Niels Zark ontving vrijdag de probeerfiets uit handen van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk in Bedum.

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en is in sommige gebieden bovendien een handig middel om de drukte in de spits te mijden. Op de elektrische fiets zijn langere afstanden ook gemakkelijker af te leggen. Een van de eerste deelnemers is Niels Zark die via een vriend hoorde van de actie: “Ik woon op zo’n 17 kilometer van mijn werk en stap altijd in de auto. Ik had al eens geopperd om dit op de fiets te doen, maar daar bleef het tot nu toe bij. Maar volgende week ga ik op de e-bike naar mijn werk in Groningen. Ik ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen”.

Gratis e-bike voor een week

Groningen Bereikbaar zette in 2018 een fietsactie specifiek voor forenzen naar de stad Groningen op en deze actie was een groot succes. Ruim 1200 mensen deden mee. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 32 procent daarvan geheel of gedeeltelijk overstapt en nog eens 29 procent dat overweegt. In samenwerking met provincie Groningen is de actie nu flink uitgebreid.

De fietsen zijn nu af te halen op 17 locaties in de regio, , waaronder Zuidhorn, Bedum, Hoogezand en Winschoten. Ook kunnen veel meer forenzen een elektrische fiets uitproberen. Het streven is om het aantal afhaalpunten verder uit te breiden.

Een overzicht van alle deelnemende fietshandelaren is te vinden op de website van Groningen Bereikbaar, op enkele locaties zijn ook speed pedelecs beschikbaar. Het reserveren van de fiets voor een week is gratis

De actie loopt tot december 2021.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden