Nieuwbouw 136 appartementen Groningen gestart

Foto: Lefier/Bouwgroep Dijkstra Draisma

De bouw van een nieuw energiezuinig complex met 136 appartementen op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg is donderdag officieel gestart. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt het appartementencomplex namens Lefier.

Kenmerkend en opvallend complex

Het ontwerp van het project is opvallend en kenmerkend. Het is van ver zichtbaar bij binnenkomst van de stad vanuit de Noordzijde.

Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is één hoogbouw deel van twaalf verdiepingen en een laagbouw gedeelte van vier verdiepingen. Het dynamische uiterlijk sluit zo goed aan op de lagere gebouwen van de nieuwbouw aan de overkant aan de Antillenstraat. Vanuit de woonkamer hebben bewoners uitzicht over het Van Starkenborghkanaal en woonwijken. Voor de woningen hangen rondom balkons.

De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door warmtepompen en een warmte-terug-win systeem. Om energie op te wekken worden er zonnepanelen op het dak geplaatst.

De appartementen zijn verschillend van oppervlakte. Er zijn twee- en driekamerappartementen variërend van 50 tot 90 vierkante meter. De ruime balkons en grote raamopeningen zorgen voor extra woonkwaliteit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden