RIVM: “Coronabesmettingen in Groningen stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen lijkt de verspreiding van COVID-19 besmettingen stabiel. Uit het gepubliceerde regionale overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de afgelopen twee weken zijn acht COVID-19 patiënten gemeld in de provincie Groningen.

Volgens het RIVM gaat het om 1,4 mensen op de 100.000 inwoners over de periode van 12 juni tot en met 26 juni om 10.00 uur, gemeld bij de GGD. In deze periode waren er geen nieuwe ziekenhuisopnames en nieuwe overledenen.

Landelijk

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met drie, meldt het RIVM. Het officiële dodental komt daarmee op 6.103 overledenen.

Ook zijn er 96 nieuwe positief geteste personen. Het totaal komt daarmee op 50.005. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames steeg met 6 naar 11.868.

RIVM: melding coronacijfers elke week

Het RIVM stopt met het elke dag melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag. “En als er iets bijzonders is, dan melden we dat meteen. Zo niet, dan komt het in het wekelijkse bericht”, aldus een woordvoerder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden