Het weer met Piet Paulusma: bewolkt en regen

Foto: Tobijas Schmitt via Pixabay

Verkeerswaarschuwing: Later vanavond, vannacht en morgenochtend plaatselijk gladheid.

Door Piet Paulusma

Vandaag is de eerste dag van de meteorologische lente. Vanochtend in het noordoosten, oosten en zuidoosten nog even kans op de zon en droog weer. Verder is het bewolkt met vanmorgen al eens wat regen. Vanmiddag is het overal bewolkt weer met wat regen. In het zuiden en oosten is het droog met in het zuiden van Limburg nog wat zon. Overdag 6 graden in het noorden tot 10 of 11 graden in het zuiden. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig.

Vanavond nog meest bewolkt weer, maar ook meest droog. Vanavond en vannacht in de westelijke kustprovincies nog wat regen. Vannacht later overal droog. Temperaturen van 0 tot -1 graden in het oosten tot 3 of 4 graden in de westelijke kustgebieden. Kans op gladheid.

Woensdag

Woensdag bewolking en zon en 7 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 11 graden in het zuiden. Een matige wind uit oost tot noordoost. In het Waddengebied een af en toe vrij krachtige wind. In de nacht lichte vorst van 0 tot -2 graden. In de kustgebieden en in het Waddengebied +1 tot +4 graden in het zuidwesten aan de kust. Grondvorst tussen -2 en -6 graden. Plaatselijk is er kans op gladheid.

Donderdag is een vrij zonnige dag met 8 graden in het Waddengebied tot 12 graden in het zuiden. Een matige tot vrij krachtige meest oostenwind. Hierdoor voelt het kouder aan. In de nacht wat lichte vorst van 0 of -1 graden.

Vrijdag is er veel zon en 7 tot 11 graden. Een matige tot af en toe vrij krachtige oostenwind. In de nacht vrij helder weer met lichte vorst van -1 of -2 graden en grondvorst van -2 tot -5 graden.

Weekend

Zaterdag is vrij zonnig weer met overdag 7 tot 9 graden en een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit oost tot noordoost. In de nacht opnieuw lichte vorst van -1 of -2 graden. Zondag aardig zon en ongeveer 6 tot 8 graden met een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit noord tot noordoost. In de nacht 0 of -1 graden.

 

(Bron: Nieuws.nl/ANP)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen