Piets weerbericht: de zon heeft vandaag moeilijk

Foto: Archief de Redactie

Vandaag is er veel bewolking met vanmorgen buien of buitjes. Vanmiddag vanuit het noorden wordt het droog weer. Het zuiden en zuidoosten blijven vanmiddag tot de avond regenachtig. De zon heeft het vandaag moeilijk.

Door Piet Paulusma

De temperaturen liggen tussen de 7 en 9 graden. De wind komt uit west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig. In de avond in het zuiden en zuidoosten eerst nog regen. Later in de avond is het overal droog weer. De komende nacht vanuit het noorden buien met kans op onweer en hagel. Vannacht temperaturen rond 2 of 3 graden. Een harde wind.

Buien en buitjes

Woensdag veel bewolking met buien en buitjes. In de vroege ochtend nog kans op pittige buien met onweer, hagel en windstoten. In de middag komt vooral in het noorden de zon erdoor. Overdag 5 tot 8 graden. Een matige tot krachtige noordwest tot westenwind. Windstoten in kracht 7. In het Waddengebied staat een harde wind met windstoten in kracht 8 of 9. In de nacht een (winterse) bui en temperaturen rond of iets boven de nul graden. Kans op grondvorst en gladheid!

Grondvorst en plaatselijke gladheid

Donderdag en vrijdag veel bewolking, buien met overdag temperaturen rond 5 of 6 graden. In de nachten rond of iets boven nul. Kans op grondvorst en plaatselijke gladheid. Zaterdag en zondag periodiek regen, misschien eerst ook natte sneeuw.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen