Trotse ouders bij eerste lustrumeditie ‘SKSG Got Talent’

Foto: SKSG

De eerste lustrumeditie van ‘SKSG Got Talent!’ vond vrijdag 18 oktober plaats in MartiniPlaza. Kinderen van de buitenschoolse opvang van SKSG stonden na wekenlange voorbereiding op de planken in een bomvolle theaterzaal met meer dan 800 enthousiaste toeschouwers.

BSO-kinderen ontroeren volgepakt MartiniPlaza

MartiniPlaza zat vol met trotse ouders, opa’s en oma’s en pedagogisch medewerkers van SKSG, maar de bijzondere sfeer van SKSG Got Talent werd vooral bepaald door de jongste bezoekers! Samen met de kinderen die meededen aan de show namen zij de volwassenen mee in hun enthousiasme. Al snel zong en danste de hele zaal mee met ‘op een onbewoond eiland’ of ‘wakker met een wijsje’.

De unieke mogelijkheid om zo jong op het podium te staan of om je (klein)kind te zien schitteren in MartiniPlaza maakt dat de kinderen en de (groot)ouders dolgraag aanwezig zijn bij het evenement.

“Dit is voor hen echt een unieke en onvergetelijke ervaring, krijgen we elk jaar te horen”, aldus Eline Kramer, pedagoog van SKSG en één van de organisatoren. Een trotse moeder zegt achteraf op Twitter: “mijn lieve meis, een jaar geleden wilde ze het liefst verdwijnen. Onzichtbaar zijn. Vandaag stond ze op het podium met een zelfverzekerdheid waar ik jaloers op ben. Een volle zaal, ze stónd er zo ontzettend. Trotser krijg je me niet!”

Talenten ontdekken

Nieuw dit jaar was de SKSG Talent Academy. Kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het podium hebben tijdens speciale workshops een extra act voorbereid met dans, zang en toneel.

Kinderen schitterden zowel op als naast het podium, want de kinderen van alle vijftig BSO locaties van SKSG hadden een rol: van het verzorgen van de hapjes tot het maken van het decor, en van het verwelkomen van de gasten tot het opvoeren van de act.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen