Vignet Gezonde School voor Alfa-college

Foto: Alfa-college

Het Alfa-college heeft het vignet Gezonde School behaald. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van studenten.

Met het vignet Gezonde School voldoet het Alfa-college aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door onder andere het Voedingscentrum, Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en het Trimbos-instituut. Binnen de Gezonde School kunnen scholen certificaten behalen voor onder andere de gezondheidsthema’s Bewegen en sport, Voeding, Roken, alcohol- en drugspreventie.

Na het behalen van minimaal één themacertificaat mogen scholen zich drie jaar een Gezonde School noemen. Bij het Alfa-college behaalde één onderwijslocatie het certificaat Voeding en vijf locaties die voor Bewegen en sport.

Bewegen

Fit for Life bij het Alfa-college staat voor een gezonde en actieve leefstijl. De school houdt zich ook bezig met voeding, mentale gezondheid en de mindset dat je de fiets pakt in plaats van de bus.

Op donderdag 31 oktober, de Dag van de Gezonde School, ontvangen verschillende locaties van het Alfa-college een vignet.

Gezonde School

Gezonde School is een initiatief van de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ), Economische Zaken (EZ) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen