Hanzehogeschool ontvangt 400.000 euro subsidie voor energieonderwijs in Tanzania

Foto:

Het Hanze Centre for Development Cooperation, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, heeft een subsidie van 400.000 euro ontvangen. Met de subsidie gaan zij twee hogescholen in Tanzania ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe onderwijsprogramma’s op het gebied van duurzame energie.

Beter hoger beroepsonderwijs

Het doel is om studenten in Tanzania te voorzien van beter hoger beroepsonderwijs door de komende 2,5 jaar praktijkgerichte studieprogramma’s te ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Dit doen zij voor het Arusha Technical College en de Mbeya University of Science and Technology in Tanzania.

Oud-studenten als experts

De komende 2,5 jaar bezoeken docenten van de Tanzaniaanse hogescholen de Hanzehogeschool voor korte trainingen en medewerkers van de Hanzehogeschool reizen af naar Tanzania om te helpen bij de ontwikkeling van praktijkgerichte studieprogramma’s en onderwijs materialen.

Docenten uit Tanzania die zijn opgeleid binnen eerdere programma’s op het gebied van energie onderwijs fungeren als expert in dit nieuwe project.

Mini EnTranCe

De Hanzehogeschool is sinds 2009 actief betrokken bij de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Tanzania. De afgelopen vier jaar werkte de hogeschool nauw samen met het Dar es Salaam Institute of Technology. Dit leidde tot het plan voor een ‘mini’ Entrance – een energieproeftuin waar onderzoek wordt gedaan naar energietransitie – in Oost Afrika. Het business plan is geschreven en binnenkort gaat de eerste schop in de grond. De Hanzehogeschool blijft de komende jaren betrokken bij het Dar es Salaam Energy Centre.

Samen met partners

In het project om nieuwe onderwijsprogramma’s te ontwikkelen op het gebied van duurzame energie werkt de Hanzehogeschool Groningen samen met het Energy College en de Universiteit van Twente. Het project wordt gefinancierd door het Orange Knowledge Programme dat valt onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen